We zijn er bijna, nog 2,5 week.

We staan aan het begin van nieuwe avonturen. De laatste paar weken voelt het meer als wachten tot we weer losgelaten worden om de wijde wereld weer in te kunnen trekken. Deze manier van leven maakt ons zeer gelukkig en past perfect bij ons. Na 42.000 op de vele onverharde en of slechte Afrikaanse wegen was het ook tijd voor groot onderhoud aan de toyo. Niels van Now Cars in Wommels stelde een brug ter beschikking en zo kon Nico mooi al het onderhoud zelf uitvoeren. Ook werd de watertank aangepast en kwam er een echte wasbak in de auto met afvoer en kraan. Verder gaf de eerdere reis wat ideeën om dingen aan te passen zoals het nieuwe zelf gemaakte luifeltje aan de achterkant  van de auto. Tassen en voorraadblikken zijn gekocht om onze spullen in te doen. Omdat we nu de kou ingaan in plaats van de warmte denken we meer kleding nodig te hebben. Waarschijnlijk zullen we meer in de auto slapen in plaats van  in onze daktent. Gelukkig zit er een standkachel in de auto die ons tijdelijk kan opwarmen, voor het slapen gaan en bij het wakker worden. Ook wordt er nog iets bedacht om de ruiten te isoleren tijdens de nachten zodat we het wat warm kunnen houden. Ervaring leert dat je alles van te voren kan bedenken maar pas als je het ervaart weet je het hoe het echt is.  We starten met een rondreis door Europa, in tegenstelling tot de vorige keer ( start Kaapstad). Toen dachten we dat we alles perfect voor elkaar moesten hebben omdat daar niets te koop zou zijn. Niets bleek minder waar. Vooral voor outdoor leven is er in Zuid Afrika waarschijnlijk meer te koop dan in Europa. Nu weten we zeker dat we nog genoeg aanpassingen kunnen doen indien nodig dus gaan we daardoor een stuk minder gespannen weg. Wat deze keer anders is bij vertrek is dat er geen einddatum bekend is. We reizen in principe net zolang tot ons budget het toelaat. De vorige keer gingen we na 10 maanden terug naar onze oude omgeving.  We hebben de start van de reis wel zo gepland dat we over 5 maanden weer even terug zijn in Sneek. Joska is namelijk getuige bij het huwelijk van goede vrienden.  Hierna vertrekken we naar Engeland, Schotland en Ierland. De planning is daarna om via Frankrijk en Spanje naar het zuiden af te reizen terug naar Afrika.

10 gedachtes over “We zijn er bijna, nog 2,5 week.

  1. Wat een heerlijk spannend verhaal slash vooruitzicht. Veel bloggen vrouw, dan kunnen we met jullie mee mijmeren. 🙂
    Ooit zag ik als isolatiegordijn vilt hangen, ècht wolvilt. Overdag keurig opgerold en in de nacht lekker warm naar beneden. Schijnt perfect te werken.
    Je kunt er nig net een stuk of wat zepen!
    Liefs!
    Helga

    Like

  2. Succes en veel plezier met jullie reis die komen gaat.
    Het zal zeker een mooie en spannende reis worden.
    Respect voor jullie en deze onderneming!

    Like

  3. Ha die Joska en Nico,
    Mijn eerste stap is gezet, namelijk om in te loggen en een berichtje te plaatsen. Nu jullie nog. Ik zie reikhalzend uit naar jullie verslag en foto’s. Hoe smaakt de whisky?

    Veilige reis!!

    Veel liefs en dikke kus, Ineke.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s