Bijna weer op pad….

Het aftellen is begonnen en de boot geboekt.

We vertrekken 3 januari 2023 richting Genua waar op 11-1-2023 de boot ons zal brengen naar Tunesië. We laten dan een uiterst roerige periode achter ons. Na de ongelukkige val van Nico met schaatsen op 14-2-2021 zijn we inmiddels 3 operatie’s verder en is er uiteindelijk een kompleet nieuwe heup in gekomen. Deze zit er sinds eind september, het herstel gaat als een gebergte met heuvels en dalen. Als het goed gaat sta je boven maar zodra je weer te veel doet of overbelast val je zo het dal weer in en moet je weer rustig aan naar boven klauteren.

De start van de reis is dus in Tunesië, hopelijk is het in januari daar nog aangenaam en kunnen we rustig bijkomen van de hectische periode. Ook is er natuurlijk de mogelijkheid om af en toe de zandduinen even te verkennen, het blijft nog altijd een geweldige ervaring om je eigen weg te zoeken door deze machtige zandmassa van de sahara. Verder is er nog genoeg te zien en te ontdekken. Na een week of 4 a 5 zullen we dan de oversteek maken naar Sicilië en vandaar vanuit het zuiden van Italië de oversteek naar Albanië. We kunnen daar niet meer in ons appartement verblijven want dat hebben we afgelopen jaar verkocht. De reis zal verder verlopen via Griekenland en de zuidkant van Turkije richting Armenië, Azerbeidzjan en Georgie waar we de zomer zullen doorbrengen. Welke richting het vervolg zal zijn is nog niet helemaal duidelijk.

10 gedachtes over “Bijna weer op pad….

 1. Ik wens jullie een prachtige en veilige reis toe, mooie route uitgestippeld lees ik.
  Veel beterschap voor Nico en geniet hier nog even van de kerst en nieuwjaars wisseling. Succes👍

  Like

 2. Dag Nico en Joska,

  Wat een avonturen gaan jullie weer tegemoet. Erg leuk om te lezen dat jullie weer op pad gaan. Dat is een goed teken. Ik hoop dat jullie de roerige periode achter je kunnen laten en met een steeds betere gezondheid volop genieten van de natuur, cultuur en mensen die jullie ontmoeten. Een hele mooie reis gewenst! Hartelijke groet, Ineke

  Like

 3. Wat avontuurlijk. Een super mooie reis uitgestippeld hoor. Veel beterschap Nico, rustig aan. Heel veel reisplezier. En nog leuke kerstdagen en oud en nieuw vieren. Succes🍀

  Like

 4. Lieve Joska en Nico
  Wat avontuurlijk weer. Ik wens jullie heel veel plezier en mooie reizen en heel, heel veel genieten! Hoop dat het herstel van Nico zijn verder allen maar bergopwaarts zal gaan! Liefs Anny

  Like

 5. Eijeijei, de Nico, oh jee! Wij wensen Nico een spoedig herstel toe. De nieuwe avonturen zullen je het verschrikkelijke doen vergeten. Laten we gaan!

  Walburga en Ralph uit Duitsland (we hebben jullie in juli 2018 kort ontmoet in Namibië, Dachzelter).

  Like

 6. Wat hebben jullie een pech dat een schaatstochtje zulke gevolgen kan hebben. Mooi dat jullie weer weggaan en wij wensen jullie heel veel zon op al jullie wegen.
  Geniet en alvast een heel fijn en gezond 2023 gewenst en dat je volledig mag herstellen Nico.
  Heel veel plezier en wij gaan jullie weer volgen. Liefs Sjouke en Mattie en pas goed op elkaar XX

  Like

 7. Dag Joska en Nico,
  Dat is een heftige periode geweest voor jullie. Heerlijk om dan nu weer op pad te gaan. Wij hebben ook gereisd van Sicilië naar Georgië dit jaar. Op onze site staan de verhalen en route. Heel veel plezier met deze prachtige route!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s