Roemenie…

Hallo beste, lieve mensen die dit lezen. Iedereen fijne Pasen gewenst, aangezien dit verhaaltje er net voor uitkomt. Typend vanaf een zonnig balkonnetje in Vergina Griekenland.

Deze keer gaat het over Roemenië en is het niet zo lang en zijn er weinig foto’s. Simpelweg omdat we er maar een paar dagen waren. Niet dat het land niet interessant is ofzo maar de tijd van het jaar dat wij er waren was niet optimaal. Ik was er al eens in 2009 om mee te doen aan een 4×4 wedstrijd in het gebied rond Deva. Dat ligt in het Transylvania gebied daar waar Dracula ook ergens heeft gewoond. Aangezien er nog volop sneeuw in de bergen lag zullen de meeste paden daar nog onbegaanbaar zijn zelfs met een 4×4. Ook de hoofdstad Boekarest met het befaamde grootste of zwaarste gebouw ter wereld “ people’s palace” lieten we links liggen vanwege de afstand van onze geplande route. Waar we dan wel waren? Wel aan de kust bij de zwarte zee. Ook hebben we een nacht gekampeerd op de rand van de Donau Delta, een van de belangrijkste vogelgebieden van Europa. De vissers waren al wel weer in touw op deze snelstromende rivier. Echter ook nog net te vroeg in het seizoen en veel te koud voor een boottocht om volgels te spotten. We hebben een paar nachtjes doorgebracht in een hotel aangezien deze nog steeds zeer aantrekkelijk geprijsd zijn.

Verder naar het zuiden rijdend kwamen we voorbij een oude Griekse nederzetting, ook volop in onderhoud maar we waren welkom en na betaling van de entree mochten we door het hek. En spannend was het! Niet vanwege de mooie ruïnes maar de vele slangen, het leek net een film decor van Indiana Jones. We vervolgden onze weg via een wat wazig pad langs de zee en belandden op het eind in de schapen kudde’s en modderige paden om uiteindelijk via de lokale afvalbult weer op de verharde weg te belanden. Aan de kust leken alle hotel en horecavoorzieningen wel verlaten en je waande je meer in een spookstad dan in een toeristisch oord. Ook de stad waar de oost Europeesche jetset vakantie viert, Constanza, lieten we maar langs ons heen gaan oftewel snel doorheen rijden. Was het dan wel leuk in dit land? Natuurlijk wel, in ieder dorpje zagen we bijna de ooievaars broeden op hun nest. De mooie beelden van paard en wagen en het veerpontje richting de delta. Nou ja veerpontje ik weet niet wat het was, het leek meer op aan elkaar gelaste duwbakken met een oude vissersboot oid. Wat ook heel handig was waren de aftellampen bij de stoplichtenNou dit was het voor deze keer, het volgende verhaal gaat over Bulgarije.

2 gedachtes over “Roemenie…

  1. Niet een van de mooiste landen die jullie tot nu toe gezien hebben begrijp ik. Jammer, echter er is nog meer te ontdekken! Veel plezier daarbij X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s